Rottweiler attackerar 6-årig pojke i Brunnsparken, Göteborg

Ni som inte vet vad som har hänt kan se videon på attacken HÄR

Jag har lite saker att poängtera angående artikeln, har läst många kommentarer om vilken oansvarig hundägare det var för att han bara gick iväg, att hunden bör avlivas, att hunden är otroligt aggressiv.
 
Så för att komma till sak så börjar jag med att säga:
Den här hunden är inte aggressiv, den viftar på svansen hela tiden. Som hund hade jag nog också blivit förvirrad när det står typ 5 personer omkring mig och sliter i mig och det jag "leker" med. Jag säger absolut inte att hunden på något sätt har gjort rätt, för en hund ska såklart ALDRIG, under några omständigheter attackera någonting.
Men de personerna i videon gör underlättar inte. Han som går med hunden i kopplet verkar mest slita och dra hunden bakåt för att försöka få bort honom från pojken. Att dra en så stark hund bakåt triggar denne bara än mer att fara framåt.
Så råd ett till er där ute:
Dra aldrig en så stark hund (eller någon hund alls för den delen) bakåt om den attackerar. Hunden släpper dock om den utsätts för någonting obehagligt, ta tag i bakbenen och lyft eller slå till den över nosen, så släpper den garanterat.

Många har klagat på att personen bara gick iväg när de fått loss hunden från pojken. Och jag kan säga att jag hade gjort samma sak om jag hade rastat min kompis hund och detta hänt. Jag hade inte riskerat att stanna på plats och eventuellt gått fram för att säga förlåt när jag har en hund som försöker nå fram till pojken.
Ta bort hunden och låt den, liksom pojken, lugna ner sig innan du går tillbaka och säger förlåt och pratar om vad som har hänt!
 
Många menar också att pojken säkert kommer traumatiseras för livet, jag menar att det är föräldrarnas fel om pojken traumatiseras för livet. Hade det varit min son så hade jag så klart tyckt synd om honom, däremot hade jag inte gjort en JÄTTESTOR grej av det, och försökt få tag i ägaren så att pojken kunde hälsa på hunden under ett senare tillfälle och inse att den faktiskt inte är farlig, utan att det var ett tillfälle där hunden missförstod signalerna i en situation.
Många gör felet att de isolerar barnen eller sig själva helt och hållet från hundar efter en hundattack, och jag förstår att det är jobbigt som tusan att se en hund efter en sån sak. Men samtidigt måste barnen få veta att hundar är inte farliga! De är inte onda varelser som enbart förpestar tillvaron för människor och hugger allt de får tag i. Därför ska man INTE isoleras när man har blivit attackerad av en hund, försök istället att hälsa på andra hundar, så att barnen förstår. Rädsla smittar gärna av sig också, på t.ex. syskon...
 

bilden är tagen från google

Kritik på Amir's inlägg om böneutrop!

Anledningen till att jag sätter mig vid datorn 01.20 på natten och skriver ett inlägg på bloggen är p.g.a. Amir's inlägg angående böneutrop från en moské i Fittja. Ni som inte läst inlägget kan läsa det HÄR
 

Så... här kommer min kritik.. *harkel*
 
Först och främst jämförde Amir Sveriges nationalsång med Islam, vilket inte är helt rättvist eftersom att nationalsången har gjorts till åt land, medan Islam faktiskt är en religion. Man kan inte jämföra nationalsången på skolavslutningen med böneutrop från minareten i Moskén, då nationalsången inte (egentligen) har ett skit med skolavslutningar att göra.
 
Amir tog upp att skolmaten inte längre serverar fläsk i den vanliga skolmaten. Jag har hittills inte mött en skola som tagit bort fläsk ur den vanliga skolmaten, däremot har det tillkommit fler alternativ för människor som inte kan eller vill äta den vanliga maten t.ex. (vegetariskt, veganskt, laktosfritt, minus fläsk o.s.v.) För ca. 9 år sedan när skolmaten inte var lika utvecklad som nu behövde man läkarintyg på att man var vegetarian, som om det skulle vara någon sjukdom.. Jag (som är vegetarian) tyckte att det var otroligt förnedrande och slutade äta skolmaten, vilket resulterade i järnbrist (då jag inte fick i mig protein i annan form) och så började jag tappa otroligt mycket hår.
 
En annan sak alla svenskar tycker att vi ska göra är att "värna om den svenska befolkningen". Så varför inte tänka på att vissa svenskar faktiskt konverterar till Islam, det är många svenskar som är födda och uppvuxna i Sverige men som ändå konverterat till en annan religion.
 
När blir man egentligen svensk? Och när har vi rätten att säga att någonting är eller inte är svenskt? Jag tycker att det är fel att trycka ned andra människor p.g.a. vilken religion de tror på. Kristendomen är inte heller svensk, det finns det ingen nutida religion som är i grund och botten.. Folk, vi lever på 2010-talet, det är dags att bli lite öppensinniga.
 
Och en motfråga till Amir (som för övrigt är homosexuell), om du får friheten att gifta dig och leva ditt liv på ditt sätt, så varför borde inte de muslimer som väljer att besöka moskén få göra det? (Mest riktat mot det någon skrev i Amir's kommentarfält om att det räcker med en moské)
 
Kyrkan har kyrkklockor och moskén har böneutrop. Spelar det egentligen någon roll varifrån ljudet kommer? Kyrkklockorna slår som en symbol för gudstjänst (i grund och botten). Det är exakt samma sak.

RSS 2.0