Rottweiler attackerar 6-årig pojke i Brunnsparken, Göteborg

Ni som inte vet vad som har hänt kan se videon på attacken HÄR

Jag har lite saker att poängtera angående artikeln, har läst många kommentarer om vilken oansvarig hundägare det var för att han bara gick iväg, att hunden bör avlivas, att hunden är otroligt aggressiv.
 
Så för att komma till sak så börjar jag med att säga:
Den här hunden är inte aggressiv, den viftar på svansen hela tiden. Som hund hade jag nog också blivit förvirrad när det står typ 5 personer omkring mig och sliter i mig och det jag "leker" med. Jag säger absolut inte att hunden på något sätt har gjort rätt, för en hund ska såklart ALDRIG, under några omständigheter attackera någonting.
Men de personerna i videon gör underlättar inte. Han som går med hunden i kopplet verkar mest slita och dra hunden bakåt för att försöka få bort honom från pojken. Att dra en så stark hund bakåt triggar denne bara än mer att fara framåt.
Så råd ett till er där ute:
Dra aldrig en så stark hund (eller någon hund alls för den delen) bakåt om den attackerar. Hunden släpper dock om den utsätts för någonting obehagligt, ta tag i bakbenen och lyft eller slå till den över nosen, så släpper den garanterat.

Många har klagat på att personen bara gick iväg när de fått loss hunden från pojken. Och jag kan säga att jag hade gjort samma sak om jag hade rastat min kompis hund och detta hänt. Jag hade inte riskerat att stanna på plats och eventuellt gått fram för att säga förlåt när jag har en hund som försöker nå fram till pojken.
Ta bort hunden och låt den, liksom pojken, lugna ner sig innan du går tillbaka och säger förlåt och pratar om vad som har hänt!
 
Många menar också att pojken säkert kommer traumatiseras för livet, jag menar att det är föräldrarnas fel om pojken traumatiseras för livet. Hade det varit min son så hade jag så klart tyckt synd om honom, däremot hade jag inte gjort en JÄTTESTOR grej av det, och försökt få tag i ägaren så att pojken kunde hälsa på hunden under ett senare tillfälle och inse att den faktiskt inte är farlig, utan att det var ett tillfälle där hunden missförstod signalerna i en situation.
Många gör felet att de isolerar barnen eller sig själva helt och hållet från hundar efter en hundattack, och jag förstår att det är jobbigt som tusan att se en hund efter en sån sak. Men samtidigt måste barnen få veta att hundar är inte farliga! De är inte onda varelser som enbart förpestar tillvaron för människor och hugger allt de får tag i. Därför ska man INTE isoleras när man har blivit attackerad av en hund, försök istället att hälsa på andra hundar, så att barnen förstår. Rädsla smittar gärna av sig också, på t.ex. syskon...
 

bilden är tagen från google

Skriv till mig!
Postat av: ~ L I N N ~

Delta gärna i min tävling där du har chansen att vinna valfritt smycke från glitterboxen.se (suuuuuper enkla regler!!) :-D
-> http://linnhahne.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-valfritt-smycke-2.html#comment

2012-11-07 @ 12:15:12
URL: http://linnhahne.blogg.se
Postat av: ~ L I N N ~

Kul att du är med & tävlar, lycka till! :-D

2012-11-08 @ 17:02:23
URL: http://linnhahne.blogg.se
Postat av: linnhahne.blogg.se

Vinnaren av ett valfritt smycke från glitterboxen.se är nu presenterad & du finner den i tävlingsinlägget här -> http://linnhahne.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-valfritt-smycke-2.html#comments

Var det inte du som vann? Var då inte ledsen, det är snart 1 december & då drar min julkalender igång med massa härliga tävlingar! Hoppas du kommer delta i dom! :-D

2012-11-16 @ 01:22:55
URL: http://linnhahne.blogg.se/
Postat av: A M A N D A ♥

Anmäl dig till dagens blogg: http://amandamollers.blogg.se/2012/november/anmal-er.html#comment
Lycka till! :)

2012-11-17 @ 16:09:57
URL: http://amandamollers.blogg.se

Skriv till mig här:

Namn:
Här ofta?

Email: (Bara jag kan se)

Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0